"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" """"""""""""""""" """""""""""""""""" """"""""""""""""""" """"""""" """""" """""""""" """""""""
################

4 Činjenice o jastucima

 

Jastuci su naizgled slučajni predmeti koje svakodnevno koristimo u svrhu udobnosti prvenstveno za spavanje. Iako to uglavnom vrijedi, postoji mnogo drugih upotreba jastuka koje niste znali. Evo nekoliko zanimljivih činjenica o jastucima:

Jastuci su dostupni u brojnim materijalima
Možda ste navikli na onaj udobni pamučni jastuk koji koristite već duže vrijeme, no dostupni su u raznim materijalima od lateksa do pjene. Različiti materijali nude karakteristične prednosti. Na primjer, jastuci od lateksa vrlo su korisni u održavanju stalne temperature tijekom cijele noći. To vas održava ugodnim i doprinosi zdravom snu.

Jastuci nude razne zdravstvene prednosti
Osim udobnosti, jastuci nude niz zdravstvenih prednosti. Većina jastuka nudi potporu za kralježnicu i vrat. Ovisno o položaju u kojem spavate, mogu biti prikladni različiti jastuci. Ako spavate na leđima, možda tražite tanku konturu koja će vam podržati vrat i kralježnicu. Osim univerzalne prednosti različitih jastuka (koji podupiru vaš vrat i kralježnicu), postoje određeni jastuci koji posebno nude druge vrste zdravstvenih prednosti. Postoje određeni jastuci koji se sastoje od bilja kao što je Lupin. Oni koriste različitim dijelovima tijela, ovisno o tome gdje se nalaze. Osim toga, određeni jastuci osjetljivi na temperaturu možda su se koristili za pružanje temperaturne terapije. Drugi primjer terapijskog jastuka su magnetski jastuci. Poznato je da magnetska polja nude razne zdravstvene prednosti kao što su poboljšanje ukupne kvalitete sna, ublažavanje začepljenja i iritacije sinusa i pružanje olakšanja mišića smanjenjem naprezanja.

Jastuci su dostupni u različite svrhe
Do sada biste imali poštenu predodžbu da su posebne vrste jastuka dostupne u zdravstvene svrhe, no jastuci se mogu kupiti i za razne druge situacije. Postoje trudnički jastuci koji se mogu koristiti za podršku i pomoć trudnoj majci. Ako često putujete, jastuk za vrat aviona možda će vam biti posebno koristan jer se omotavaju oko vrata i omogućuju vam ugodan san bez obzira na kretanje vozila. Putni jastuci mogu se koristiti i ako radite duge ili kasne smjene za brzo drijemanje na poslu.

Jastuci se mogu koristiti ukrasno
Dok jastuci obično služe opipljivoj svrsi, postoje određene vrste jastuka koji se jednostavno kupuju zbog svoje estetske vrijednosti. Prilikom prodaje možete pronaći sofe ili drugi namještaj koji uključuje nekoliko jastuka. To je prvenstveno dodavanje osjećaja dekoracije, a ne korištenje. Većina jastuka koji se kupuju u dekorativne svrhe mogu imati inovativne dizajne i često su izrađeni po mjeri. Nadam se da su vam spomenute četiri činjenice dale bolji uvid u jastuke i pomogle vam da više cijenite ove podcijenjene predmete. Bez obzira na svrhu, ne zaboravite zamijeniti jastuke nakon što njihov oblik i konzistencija više nisu netaknuti jer inače mogu ironično početi negativno utjecati na vaše zdravlje.

Više o drugim vrstama jastuka za vrat, poput jastuka za vrat za djecu ili jastuka od memorijske pjene koje možete pronaći na ovoj web stranici - ime je "Jastuk za vrat aviona".



Share this :

Oglas1

Previous
Next Post »
0 Komentar

Penulisan markup di komentar
  • Silakan tinggalkan komentar sesuai topik. Komentar yang menyertakan link aktif, iklan, atau sejenisnya akan dihapus.
  • Untuk menyisipkan kode gunakan <i rel="code"> kode yang akan disisipkan </i>
  • Untuk menyisipkan kode panjang gunakan <i rel="pre"> kode yang akan disisipkan </i>
  • Untuk menyisipkan quote gunakan <i rel="quote"> catatan anda </i>
  • Untuk menyisipkan gambar gunakan <i rel="image"> URL gambar </i>
  • Untuk menyisipkan video gunakan [iframe] URL embed video [/iframe]
  • Kemudian parse kode tersebut pada kotak di bawah ini
  • © 2015 Simple SEO2 ✔